Стив Џобс го создаде Apple користејќи ги едноставните совети на неговиот татко

85

Волтер Исаксон, биограф на ко-основачот на Apple, Стив Џобс, изјави за емисијата „60 минути“ на CBS како таткото на Стив, Пол, влијаел на неговиот син.

Тоа влијание оставило длабока трага на Стив кога неговиот татко го научил како да изгради ограда околу нивната куќа во американската држава Калифорнија. Во таа прилика Стив научи како да биде, како што истакна Исаксон, посветен на деталите, начинот на размислување што го применува водечкиот Apple.

„Пол му рекол на својот син: „Треба да го направиш задниот дел од оградата, кој никој нема да го види, исто како и предниот дел од оградата. Иако никој нема да го види, ќе знаеш за тоа, а тоа ќе покажете дека сте посветени да создадете нешто совршено“, рече Исаксон.

Самиот Стив му рекол на Исаксон дека сака да ги прави работите како што треба. Исаксон во својата биографија „Стив Џобс“ напишал дека Џобс се погрижил секој детал да биде со највисок квалитет. Тој инсистираше на тоа дека внатрешноста на микрочиповите изгледа убаво и дека секој „шраф има скапа облога“.

Џобс изјавил за списанието „Плејбој“ во 1985 година дека држењето до таков стандард му помогнало да спие „добро“ навечер, пренесува CNBC.

Фото: Facebook