Светилки во форма на цвет што се отвораат кога некој ќе застане под нив

2

svetilki cvet

На плоштадот Валеро во Ерусалим се поставени необични светилки во форма на цвет, коишто се отвораат кога некој од случајните минувачи застане под нив, пишува Contemporist.

svetilki cvet 1

Светилките се високи околу девет метри и се поставени на четири клучни места на плоштадот.

svetilki cvet 2

Цветовите се отвораат и кога ќе застане трамвајот на блиската станица за да можат патниците да се заштитат од дожд или од силното сонце.

svetilki cvet 3

Кога нема никој во близина на светилките, тие се собираат и го намалуваат интензитетот на светлина.