Swisslion ја купи фабриката Банат

17

banat

Од минатиот месец, во сопственост на деловниот систем на Swisslion Takovo се најде уште една фабрика за кондиторски производи. Со цел ревитализација на компанијата и нејзините производи, Swisslion ја купи фабриката Банат од Вршац, стои во соопштението.

Swission Takovo има сопствени производни погони во Србија, БиХ и Македонија.

Месечното производство во фабриката во Вршац е околу 2.000 тони. Толку е и месечната продажба, од која 40% се пласира на српскиот пазар, а остатокот се пласира на странски пазари, јавува евршац.рс.