Почетна Ознаки Светска банка

Ознака: Светска банка

Најчитани

Знаци кои говорат дека доаѓа сериозна криза

Сè поверојатно е нова светска криза. Рецесијата речиси сигурно ќе дојде и сите се надеваат дека ќе се избегне стагфлација. Рецесијата е забавување на економската...

Криза со храна: Путин понуди пет решенија за извоз на жито од Украина и...

Претседателот на Руската Федерација Владимир Путин во интервју за телевизијата „Русија 1“ зборуваше за извозот на жито од Украина и Русија во остатокот од...

Што е солемнизација?

Од една страна, нотарот проверува дали договорот е составен во пропишана форма, а од друга страна на странките им ја објаснува смислата и последиците од тој договор.

Триглав Осигурување Живот со уникатна можност за своите осигуреници, членство на Сторнест услугата со...

Триглав Осигурување Живот го склучи првиот договор за соработка со финансиска институција во земјава со компанијата Сторнест со цел подобрување на квалитетот на услугите и овозможување...

Airbnb бара 100 луѓе за да им даде близу 10 милиони евра

Airbnb започна интересен проект. Компанијата формираше фонд од 9,49 милиони евра, кои ќе бидат доделени на 100 лица задолжени за амбициозната задача да создадат...