Технолошките гиганти ги откупуваат своите акции за да им ја подигнат цената

59

Корејските технолошки компании изгубиле 35% од својата вредност во однос на 2018 година, а многу од нив ја користат моменталната криза за да ги откупат своите акции, за да ја вратат нивната вредност.

Аналитичарите проценуваат дека оваа мерка најмногу ја искористиле Samsung и Hyundai, а се очекува истото да го направи и LG.

Фото: Pexels