Tesla ги зголемува продажните цени на своите возила на глобално ниво

24

Фото: Facebook

Американскиот производител на електрични автомобили, Tesla во следните неколку дена ќе ги продава своите возила по повисоки цени, јавува Reutres.

Компанијата ќе ги зголемите цените на поскапите варијанти Model 3, Model S and Model X, за 3% согласно просекот на светско ниво.

Целта на ова поскапување е да продолжат со работа повеќе продажни центри, а истото ќе трае до 18-ти март.

Цената на најновиот Model 3, којшто од неодамна почна да се продава ќе биде непроменета, односно 35.000 долари.