Tesla отвора прв салон во Љубљана и бара работници

137

Американскиот производител на електрични автомобили Tesla ќе ја отвори својата прва продавница за возила во Словенија, и веќе се огласени две работни места.

“Бараме нов советник на Тesla за новата продавница што ја отвораме во Љубљана. Дали сте подготвени за предизвикот? “, Се наведува во огласот на веб-страницата Теsla, во кој се наведени сите слободни работни места, пренесува siol.net.

Ова е исто така потврда дека американската компанија за електрични автомобили посериозно влегува во словенечкиот пазар на автомобили. Минатата година Теsla за прв пат овозможи директни нарачки за своите возила од Словенија.

Tesla бара луѓе во своето претставништво за две работни места, менаџер на салон и советник на Tesla. Првата работа е фокусирана на водење салон, а втората е повеќе насочена кон контактирање на посетителите, советување, објаснување и слично.

Иновативноста, комуникацијата, љубопитноста и љубовта кон електричните возила се квалитети што Теsla ги бара од Словенците. Нема посебни услови за нивото на образование, а познавање на словенечки и англиски јазик, флексибилност и слично се задолжителни.

Фото: Facebook