Тојота ќе го надополни изгубеното производство во декември

40
Сo ова фабриките дома во Јапонија ќе се вратат во нормала за прв пат по седум месеци. Тојота соопшти дека планира да произведе околу 800.000 возила на глобално ниво во декември.
Додека минатата година произведе околу 760.000 една година порано. Со ова навести дека ќе го задржи својот план за производство на 9 милиони возила ширум светот, во текот на финансиската година што завршува на 31 март.
Toyota Motor Corp, најпродаваниот светски производител на автомобили, соопшти дека ќе започне да го надоместува изгубеното производство во декември.