Топ 100 најреномирани компании во светот во 2023 година

107

Повеќе од една деценија „The RepTrak Company“ ги рангира 100-те најреномирани компании и на тој начин ја анализира корпоративната репутација на водечките светски фирми.

Резултатите се однесуваат на оценката што ја постигнала компанијата на скала од 0 до 100 поени.

Првото место со најдобра оценка, 76,8, повторно е LEGO Group, компанија за играчки со седиште во Билунд, Данска, која е најпозната по производството на играчки од брендот LEGO.

Тие беа први во 2020 и 2021 година, паднаа на третото место во 2022 година и сега се вратија како најпочитувана компанија во светот во 2023 година. Нивниот добро заокружен пристап за поддршка на светот на игрите во комбинација со фокус на етичките практики ги прави глобален фаворит .

Поместувајќи се од седмото место во 2022 година, групацијата Бош доаѓа на второто место во 2023 година.

Ролс-Ројс втора година по ред е во првите десет. Тие сега се рангирани на третото место во 2023 година.

Харли Дејвидсон се пласираше на четвртото место оваа година. Тоа е скок од две места од минатогодишниот пад на шестото место.

Канон се проби во првите десет оваа година од 11-то место во 2022 година. Тие освоија 76,2 поени. А целата листа на 100 најреномирани компании можете да ја погледнете ТУКА.