Toyota ги предизвика метеоролозите

2

reklama

Колку пати се случило метеоролозите да најават сонце, а да истури дожд? Toyota реши да преземе нешто околу тоа. На тројца метеоролози им даде да возат специјално адаптирано возило Aygo (модел наменет за европскиот пазар), чиј покрив се отвора кога ќе најават сонце, а останува затворен кога ќе најават дожд. Ова се резултатите: