Трејдер предвидува подем на алткоин, кој скокна за повеќе од 150% за 60 дена

82

Популарен крипто-аналитичар вели дека еден од најголемите ривали на Etherium изгледа незапирлив.

Во новата стратешка сесија, домаќинот на каналот за финансиска едукација на YouTube InvestAnswers дискутира за силата што ја покажа децентрализираниот стабилен издавач на монети Terra (LUNA) во текот на изминатите два месеци и ги истакнува структурните врски на проектот со Bitcoin.

„Нема знаци за запирање на LUNA. Зголемено за 166% за 60 дена. Повторно [потегот] на [ко-основачот на Terra] До Куон, кој создаде алгоритамски стабилна монета поддржана од Bitcoin [е значаен во овој контекст]. Верувам дека ова ќе ја промени играта, имам големи очекувања. Не сум сигурен зошто престана [да купува Bitcoin]. Мислам дека чека пад. Но, само погледнете ја оваа табела, тоа е ѕвер и мислам дека нема да престане“, истакна тој.

Во врска со теоретскиот модел што го сподели на 24 март за тоа како Terra може да достигне неверојатна проценка од 80.000 долари за токен, користејќи Bitcoin како колатерал, аналитичарот рече: „Тој ги презема сите чекори во вистинската насока и [добро дизајнира] онаму каде што сме [во моментов]“.

Terra моментално е намалена за 5,5% во последните 24 часа, откако се тргува за 105,9 долари. LUNA достигна месечен максимум од 119 долари на 5-ти април.

Трејдерот размислува за уште еден водечки ривал на Ethereum – Solana (SOL) и најновите движења на неговиот пар со BTC.

„Тој беше отфрлен точно на 200-дневниот движечки просек. Овој сооднос на SOL со Bitcoin е доста важен [да се следи]. Мислев дека дното е на 0,0022 [94,26 долари], но падна на 0,002 [85,69 долари]. Потоа само скокна до небото [од крајот на март до почетокот на април] поради огромниот готовински тек и сега имаме отфрлање, но мислам дека ќе отскокне од таму“, смета тој.

Solana падна за 3,7% во последните 24 часа во моментот на пишување и се тргуваше околу 116 долари. Месечниот максимум на SOL од 143 долари беше постигнат на 2 април.