Трејдер предвидува профит кај Bitcoin, Ethereum и уште еден алткоин

28

Широко следен трговец со крипто вели дека гледа долги поскапувања за Bitcoin, Ethereum и Cosmos.

Крипто-стратегот со псевдоним Inmortal им кажа на своите 147.000 следбеници на Twitter дека ја гледа обратната табела на Bitcoin и тврди дека средството може да се зголеми во наредните месеци.

„Како се вика овој модел?“

Гледајќи ја обратната табела за BTC на Inmortal, се чини дека средството постојано ќе создава повисоки ниски падови на патот до 60.000 долари. Целта за ова ниво е мај.

На краток рок, Inmortal вели дека Bitcoin треба да го надмине својот непосреден отпор за да го одржи својот нагорен моментум.

„Сè уште не мислам дека големите „фитили“ не значат ништо ако не се надоврзат. Затворањето над 42.500 долари би било добро“, истакна тој.

Inmortal, исто така, внимателно го следи Etherium во својот пар Bitcoin. Според Inmortal, ETH / BTC успеа да ја пробие својата надолна пазарна структура и сега е подготвен да го формира својот прв повисок врв по повеќе од три месеци.

„Први знаци на пресврт на ЕТH кон BTC по 100-дневен тренд на намалување. Повисоки врвови + повисоки дно = 0,074 BTC [3.047 долари]“.

Следен е Cosmos, екосистем на блокчејн дизајниран да ги натера синџирите да комуницираат едни со други. Според Inmortal, тој гледа дека ATOM расте за повеќе од 33% од неговата сегашна цена од 28,68 долари.

„Јас сум за ATOM од 27,77 долари, го таргетирам врвот на опсегот“, јасен е стратегот.