Трет модул од обуката за наплата на побарувањата на CEED Македонија и EOS Матрих

20

tret modul-naplata-ceedВо просториите на CEED Македонија, денеска се одржува третиот и последен модул од Тренинг програмата за наплата на побарувања.

Предавачи на овој модул се Данче Чакаровска, адвокат и правен консултант од адвокатската канцеларија Чакаровска – Гроздановска и Весна Костовска, раководител на правниот оддел во EOS Матрих.

Третиот модул се осврнува на правните аспекти на наплатата и тоа на правните механизми за превенција од лоша наплата (пред – судска и вон – судска наплата), како и наплата во фаза на долг.