Tри знаци дека компанијата може да биде „токсична“

150

Од нарцисоидни шефови до соработници кои ве саботираат, проблемите на работа може да ви го отежнат секојдневниот живот.

Лаура Лејлиер, тренер за кариера, сподели три знаци дека работното место може да биде токсично што можете да го забележите пред да ја преземете работата.

Голема флуктуација на работници
Ако луѓето брзо ја напуштат компанијата, тоа би можело да биде знак на неволја, вели Лејлиер.

Лицето кое ве вработува не ви дозволува да зборувате за време на интервјуто
На испитаниците треба да им се дозволи да се чувствуваат удобно и да ги покажат своите вештини, но да почувствуваат „здрав предизвик“, вели Лејлиер.

Но, таа вели дека ако менаџерот за вработување не ви дозволи да зборувате или се чини рамнодушен кон она што го кажувате, тоа може да биде знак дека ќе имате тешко време да работите во таа компанија.

„Ако се чувствувате како да не ги слушаат вашите одговори и немате време да ги поставите прашањата што ви се потребни, тогаш тоа е сериозно црвено знаме“, додаде таа.

Таа вели дека ако на интервјуто почнат да ги навредуваат другите вработени или изгледаат премногу дефанзивни, тоа е исто така лош знак.

Тие одговараат на вашите прашања дефанзивно или со вознемирувачки зборови
За да дознаете за културата на компанијата за време на интервјуто, Лејлиер предлага да го прашате вашиот потенцијален шеф за типовите на вработени кои напредуваат во компанијата, со кого најдобро работат, како сакаат да комуницираат и колку често.

– Ако се вкочанат и станат одбранбени или навредени од тие прашања, тоа е црвено знаме. Тие треба да изгледаат отворени за разговор – изјави Лејлиер.

Одредени фрази може да покажат дека компанијата има негативна работна култура, вели таа. Да се ​​каже дека им е важно да „работите напорно“ може да значи дека тие не даваат приоритет на рамнотежата помеѓу работата и животот, вели Лејлиер.

Таа вели дека сите нејзини клиенти кои имале „лошо чувство“ за време на интервјуто, но ја прифатиле позицијата, имале проблеми на работното место.

Лејлиер вели дека ако се вработите на токсично работно место, „големи се шансите да се вратите на пазарот на труд за шест до 12 месеци“.