Цената на Ethereum може да скокне за 300% до крајот на 2021 година

129

Во една неодамнешна тема на Твитер, основачот на Real Vision, Раул Пал, предвиде дека цената на Ethereum може да скокне од 100 до 300% до крајот на годината.

Поранешниот извршен директор на „Голдман Сакс“ смета дека се можни повисоки цени, но ништо не е сигурно.

Предвидувањето на Пал се заснова на фрактална шема која покажува дека Ethereum го реплицира потегот на Bitcoin кон крајот на 2017 година. Тој го опиша како „чудна магија“ минатиот месец.

Иако Etherium моментално е намален за 14,53% од своето рекордно ниво, Пал е уверен дека вториот по големина алткоин наскоро ќе достигне нови височини.

Ако Ethereum не успее да продолжи над нивоата на отпор од 4.250 долари и 4.350 долари, може да продолжи да се движи надолу.

Почетната поддршка е блиску до нивото од 4.080 долари.

Првата клучна поддршка сега се формира блиску до нивото од 4.050 долари. Пробив под поддршката од 4.050 долари може да ја турне цената под нивото од 4.000 долари.

Следната клучна поддршка е близу 3.850 долари.