Цената на литиумот во Кина падна на ново двегодишно најниско ниво

9

Според податоците на кинеските берзи, цената на литиумот денес е на најниско ниво од септември 2021 година.

Вредноста на литиум карбонатот денеска падна под 150.000 кинески јуани, односно под 19.280,75 евра за тон.

Цената на литиум карбонатот падна за 13,91 отсто на месечно, а за 75,15 отсто на годишно ниво.