Цените на нафтата благо паднаа по седум недели раст

10

На светските пазари, цените на нафтата благо паднаа минатата недела, по седум недели раст и се лизна од највисоките нивоа во последните 13 месеци.

Цената на барелот на лондонскиот пазар минатата недела падна за 0,2%, на 69,22 долари, додека на американскиот пазар барел падна за 0,7%, на 65,61 долар.

На почетокот на минатата недела, цените на нафтата достигнаа нови највисоки нивоа од јануари минатата година, па се чинеше дека трендот на пораст на цените ќе продолжи осма недела по ред.

Фото: Freepik