Цените на нафтата благо пораснаа, криптовалутите во црвено

28

Нафтениот пазар од утрово е во пораст. Цената на барелот од типот Брент, денеска изнесува 107 долари, што е благ пораст во однос на вчерашниот ден кога цената беше 106 долари за барел. Цената на нафтата на американскиот пазар е 105 долари, што е исто така покачување во однос на вчера.

Биткоинот утрово вреди 38.494 долари

Пазарот на криптовалути од утрово е во минус. Вредноста на биткоинот е 38.494 долари, што е намалување за околу 1% во однос на вчера. Другите криптовалути се исто така во минус.

Цена на пченица и пченка

Слична вредност како вчера имаат и цените на пченицата и пченката. Од утрово цената на пченицата е 1.055 долари за тон, што е благо намалување во однос на вчера. Цената на пченката е 803 долари за тон.