Цените на нафтата пораснаа

20

Цените на нафтата се зголемија на 70 долари на меѓународните пазари во вторникот, бидејќи зголемената побарувачка во Европа и САД ја засени загриженоста за ширењето на Ковид -19 во азиските земји.

На лондонскиот пазар, цената на барелот се зголеми во споредба со претходното затворање од 1,06 долари, на 70,10 долари. 

На американскиот пазар барелот поскапе за 1,29 долари и се тргува за 67,77 долари.

Фото: Pixabay