Црна Гора од туризмот заработила 30 отсто повеќе отколку во 2021 година

13

Министерството за економски развој и туризам на Црна Гора на својот Твитер профил објави дека, според податоците на Централната банка, приходите од туризмот во првите девет месеци од годинава изнесуваат 916 милиони евра.

Напорите на Министерството за економски развој и туризам придонесуваат за силен раст на туризмот во Црна Гора“, се наведува на Твитер профилот на Министерството.