Турските Малдиви привлекле повеќе од 800.000 туристи минатата година

34

Повеќе од 800.000 луѓе минатата година го посетија турското езеро Салда, познато и како “Турските Малдиви“ поради кристално чистата вода, јавува Anadolu Agency.

Езерото Салда, кое се наоѓа кај градот Бурдур, поради мерките преземени против епидемијата беше затворена 2,5 месеци. За посетителите беше отворено на 1 јуни. Во текот на летниот период езерото беше домаќин на голем број на посетители.

Во 2019 година 1.400.000 луѓе го посетија езерото Салда.

Фото: Facebook