Убавината на движењето во новата реклама на Lexus

32

lexus-steps

Марионета од 3,35 метри шета низ градот и бара нешто посебно…

Steps (Чекори) е нов филм кој прикажува емоции, врвен дизајн и прецизност во изработката за кои се залага Lexus. Целта на Чекори е да се истражуваат човечките движење на нов начин. Марионетата ја движат пет професионалци од Велика Британија – четворица се директно поврзани со куклата, додека петтиот управува со главата од далечина.

Режијата е на Дејвид Клајнман, човекот кој е одговорен за сцените од отворањето на Џејмс Бонд филмовите од Golden Eye па наваму.

Еве како помина снимањето на рекламата: