УБС започнува големо реструктуирање на инвестициското банкарство

52

Групацијата UBS е подготвена да направи големи промени на својот оддел за инвестициско банкарство на глобално ниво.

Промените се насочени кон создавање обединети тимови по завршувањето на предвременото преземање на Credit Suisse од UBS во јуни.

Некои банкари на Credit Suisse ќе преземат поголеми улоги, додека други ќе мора да заминат.

Реструктуирањето е последниот потег на извршниот директор Серџо Ермоти да ги интегрира UBS и Credit Suisse во процес за кој банката рече дека ќе биде болен, со десетици илјади работни места кои висат на конец.

Изворите предупредија дека промените не се целосни и дека деталите за реструктуирањето остануваат во тек. Ројтерс претходно објави за реструктуирање на еден од тимовите, групацијата технологија, медиуми и телекомуникации (TMT) на UBS.

Фото: Facebook