УЈП ја објави втората листа на должници

18

ujp

Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави втората листа на должници за 2016 година за долгови доспеани до 31.10.2015 година и неплатени до 31.03.2016 година.

На листата се најдоа имиња на физички и правни лица за долгови по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

Физичките лица и самостојни вршителите на дејност, кои се најдоа на втората листа на должници, имаат долг повисок од 120.000 денари, додека кај правните лица долгот е над 300.000 денари.