УЈП: Корисниците на МојДДВ кои имаат сметка во Еуростандард банка да направат промена

60

Управата за јавни приходи (УЈП) апелира до граѓаните кои во апликацијата МојДДВ имаат внесено трансакциска сметка од Еуростандард Банка, да извршат промена со внесување на валидна трансaкциска сметка, со цел исплата на  средства од поврат на ДДВ за физички лица.

Промената на трансакциската сметка во апликацијата МојДДВ се врши на следниот начин:

Најавете се во апликацијата МојДДВ и во долниот дел од екранот одберете  го прозорчето “профил“, потоа во делот трансакциска сметка внесете ја Вашата нова трансакциска сметка. Оваа промена треба да ја потврдите со лозинка која ја користите за најава на Е-ПДД, потоа го бирате копчето “зачувај” и Вашата трансакциска сметка е сменета.

Оваа промена апелираме да ја направат и сите оние корисници на МојДДВ кои имаат внесено погрешна трансакциска сметка.

Точно внесените податоци во апликацијата МојДДВ се основ за исплата на поврат на ДДВ за сите граѓани кои ја користат апликацијата и скенираат фискални сметки.