Украден ви е телефонот? Има решение како да го најдете сами!

38

Украден ви е телефонот? Има решение како да го најдете сами! Ова се осум едноставни чекори и сами ќе го пронајдете крадецот.

Понекогаш немаме избор и мора да ги оставиме работите што ги носиме со себе без никој да внимава на нив!
Една ситуација – сами на плажа, преубав сончев ден на лето и не може да му се одолее на искушението, разладување во вода? Или можеби нешто ви го одвлекло вниманието и сте заборавиле на вашата чанта и на тоа што имате по џебовите. Идеални ситуации за крадците.

strip

Што треба да направите кога ќе забележите дека ви го нема мобилниот телефон?

Осум едноставни чекори кои ќе ве донесат до крадецот и местото каде се наоѓа вашиот телефон.

1. Инсталирајте Kaspersky Internet Security за Android http://www.kaspersky.com/free-trials/android-security-download

2. По иницијално конфигурирање на Anti-Theft опцијата, потребно е да се прошири панелот за сетирање

1

3. Селектирање на Anti-Theft

2

4. Внесете го вашиот таен код кој го одредивте во текот на иницијалната конфигурација

3

5. Одберете Allowed

4

6. Осигурајте се дека опцијата Mugshot е достапна. Одберете Save

5

7. Направете mugshot на следниот начин:

  • Внесете го Kaspersky Anti-Theft web management.
  • Во делот за Mugshot, кликнете или притиснете Take mugshot and lock.

6

8. Фотографиите се достапни за преземање!

7

Со Kaspersky Internet Security за Android е лесно, безбедни и сигурни сте во секое време и на секое место.

Овластен дистрибутер на Kaspersky за Македонија е Кабтел
http://www.kabtel.mk/mk/kaspersky_products.html#android, (02) 3103 235