Under Cover – чадор за велосипед

6

under

Фото: Under Cover

Германскиот иноватор Томас Шмит дизајнира чадор што се монтира на велосипед и му овозможува на велосипедистот да остане сув додека вози по дожд.

Under Cover е лесен за употреба и потребно е помалку од минута за да се постави. Одговара на секаква рамка на велосипеди (машки и женски).

На него има отвор за велосипедистот да ја стави главата и качулка. Чадорот не влијае на движењата на велосипедистот и прегледноста на патот. Under Cover лесно се преклопува и по употребата се става во навлака која може да се прикачи на пазарот.