Уништен Smart автомобил продаден за 1.131 евро

31

551462_thiswreckedsmartsoldfor1400afterlayingonthebottomoftheseafor7years2_ffНеодамна на пристаништето Вилхелмшавен во Германија беше извлечен Smart автомобил кој поминал цели седум години под вода, а кога неговиот сопственик го огласил на e-bay, почнале да пристигнуваат бројни понуди.

Возилото, кое било украдено и фрлено во морето, на популарниот веб сајт за продажба го прегледале дури 120.000 пати, а човекот што го продавал рекол дека добил 56 понуди за уништениот атомобил.

На крај победил купувачот кој понудил 1.131 евро, коишто ќе бидат донирани во градската банка за храна.

“Ова е неверојатно, очекувавме да добиеме најмногу 100 евра, но одзивот на луѓето беше огромен”, изјави задоволниот продавач Андреас Јагер.
551461_thiswreckedsmartsoldfor1400afterlayingonthebottomoftheseafor7years1_ff551463_thiswreckedsmartsoldfor1400afterlayingonthebottomoftheseafor7years3_ff