Вака се раѓа класичната музика

39

svenСовремениот германски композитор Свен Хелбиг го најави својот нов албум Pocket Symphonies со многу импресивна реклама под слоганот Повторно раѓање на класичната музика. На неговиот нов албум се наоѓаат 12 парчиња за оркестар.

Свен Хелбиг има работено како продуцент, композитор и аранжер за Rammstein, Pet Shop Boys, Snoop Dogg, Polarkreis 18, the Fauré Quartett… Последните години работи и како режисер и режира музички видеа, претстави и театарски мултимедијални проекти.