Вакцините од Covax испратени во 190 земји

11

Вакцините од програмата Covax на Светската здравствена организација (СЗО) се испратени во 190 земји ширум светот.

Се очекува производителите на вакцини да ги достават своите проекции за бројот на вакцини што ќе ги стават на располагање во февруари и март, пренесува Ројтерс.

Според очекувањата, конечната количина на вакцини ќе биде помала поради намаленото производство.

Фото: Freepik