сабота, 25 септември, 2021
Почетна Новости Македонија Вечерва во Скопје пристигнува Европскиот воз

Вечерва во Скопје пристигнува Европскиот воз

75

“Европскиот воз” вечер пристигнува на скопската железничка станица

Во рамки на глобалниот настан Connecting Europe Express со кој се одбележува Годината на железницата, вечер на Железничката станица Скопје ќе пристигне Европскиот воз со кој се претставува железницата како еден од најодржливиот, најбезбеден и иновативен начин на транспорт.

Во рамки на оваа иницијатива и земјава е дел од глобалниот настан Connecting Europe Express – Европскиот воз кој поминува низ 26 земји меѓу кои и Македонија.

Фото:Facebook