Видео: Бекутан и децата од Дајте музика со божиќна порака за сите генерации

118

Дружењето, патувањата, гушкањето со другарите и со другарките, концертите, насмевките без маски, а, неверојатно но вистинито, дури и училиштето се дел од нештата кои им недостасуваа не само на јунаците од популарниот детски серијал Дајте музика туку, веројатно, и на сите луѓе на планетава во 2020 година. Во вонредни околности и со почитување на сите здравствени мерки и протоколи, продукцијата Еден на еден со режисерот Зоран Зонде Стојановски спакува видеоспот, во кој главната порака е дека љубовта е најголемиот подарок.

Продуцентката на серијалот, Цаци Паковска, истакна дека предизвикот за екипата беше огромен.

“Дечињата, пред сѐ, се актери, а требаше да отпеат песна од Каролина Гочева и беа премногу возбудени и исплашени како ќе го изведат сето тоа и како ќе звучат, па во текот на подготовките, кои траеја околу месец и половина, имаа дури и часови по пеење. Одговорноста беше уште поголема бидејќи работевме проект за бренд каков што е Бекутан, а тука, исто така, не смееше да има компромиси. Сепак, мислам дека крајниот производ е одличен, а целата екипа на Дајте музика беше на висина на задачата,“ рече Паковска.

Празниците се за дарување, а најубавиот подарок е љубовта. Кога ќе се обединат најискреното другарство и најубавата македонска божиќна песна, испеана од маестралната Каролина, а сето тоа под закрилата на најдобриот детски бренд, резултатот е прекрасна празнична честитка за сите генерации.

“Повеќе од 40 години постоиме за најмилите. Многу генерации сe врзуваат со приказната за Бекутан, а искрената љубов и посветеност, внесени во секој еден производ, се оние што го прават Бекутан различен и единствен. Овие празнични денови љубовта има посебна димензија, а близината со нашите најсакани е важна повеќе од кога било досега. На сите наши бекутанчиња сакаме да им подариме среќа и многу љубов, спакувани во прекрасно видео, и порака посветена на чистото детско срце. Да не заборавиме да подаруваме добрина и да учиме од детската искреност! Ви благодариме за секоја година помината со нас,“ изјави Маја Мизо, менаџер за брендот Бекутан.

А за оваа година очекувањата се навистина големи. Во пораката што ја испраќаат преку видеото протагонистите на серијалот се вели: “По дождот секогаш следува сонце! Нека сонцето во 2021 силно сјае за сите!“

Музиката и аранжманот се на Никола Мицевски, текстот е на Весна Малинова, а песната е дел од албумот Извор на Каролина Гочева-Корубин, чиј издавач е Авалон продукција. Кореографијата за видео записот ја подготви студио Еурека.

Фото: Printscreen