ВИДЕО: Мате Римац објави ново видео од кампусот во Света Недеља. Овде ќе се произведуваат нови ѕверови

24

Основачот на Rimac Automobili, Мате Римац, сподели слики од новиот кампус во Света Недеља, кој ќе стане седиште на двете компании и еден од најголемите истражувачки и производствени комплекси во Европа.

Како што беше претходно најавено, кампусот ќе биде седиште на двете компании. Планот е да стане еден од најголемите истражувачки и развојни и производствени комплекси во Европа.

Вселувањето во кампусот е во тек, напиша Мате Римац на својот профил денес. Видеото беше објавено  на официјалната Фејсбук страница на Rimac Automobili.

Римац претходно најави дека во кампусот ќе работат 2.500 луѓе и дека ќе се гради без заеми, средства од Европската унија или стимулации.

Со пробна патека околу комплексот, музеј, одделенија за дизајн, инженерство и производствени и тестирачки капацитети, новиот кампус, тврдат тие, ќе биде единствена локација и глобално седиште на Rimac Group.