Во изминатото деноноќие произведени се 13.111 MWh електрична енергија

12
АД ЕСМ на 24.03.2023 година произведe 13.111 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 10.301 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.810 MWh.