Во изминатото деноноќие произведени се 13.817 MWh електрична енергија

21
АД ЕСМ на 31.03.2023 година произведe 13.817 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 8.809 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.008 MWh.