Во изминатото деноноќие произведени се 15.383 MWh електрична енергија

17
АД ЕСМ на 06.03.2023 година произведe 15.383 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 10.494 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.889 MWh.