Во изминатото деноноќие произведени се 15.809 MWh електрична енергија

11

АД ЕСМ на 02.03.2023 година произведе 15.809 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 12.234 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.575 MWh.