Во изминатото деноноќие произведени се 16.307 MWh електрична енергија

13
АД ЕСМ на 15.03.2023 година произведe 16.307 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.236 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.071 MWh.