Во Загреб поставен првиот книгомат

4

knigomat

Во зградата на Главната железничка станица во Загреб е поставен првиот книгомат во земјата. Книгоматот го постави VBZ, а на полиците се наоѓаат 20 наслови. Апаратот работи 24 часа и прима банкноти од 10, 20, 50 и 100 куни.

Фото: Фејсбук