Во земјава годинава се отвориле 6.000 фирми

23

Во земјава во првите осум месеци од годинава се отвориле 6.000 нови фирми, а се затвориле 4.000 фирми. Лани се отвориле вкупно 8.600 компании, а се затвориле вкупно 4.000 фирми. Загрижува податокот што половина од фирмите што работат, или 37.000 имаат блокирани сметки.