Volkswagen го претстави својот најнов модел, но не е тоа што мислите

42

Volkswagen го претстави својот најнов модел, но не е автомобил туку стол.

Производителот на автомобили Фолксваген создаде сосема нова форма на транспорт – за канцелариски работници кои се поврзани со работна маса. Тоа е високо-технолошки стол со електричен мотор што може да се движи низ канцеларијата и ходниците.

Столот на VW има фарови, сирена, систем за забава со екран на допир, па дури и лента за влечење.

Електричниот мотор му дава на столчето опсег од 12 km и максимална брзина од 20 km/h. Практична сирена ќе ги предупреди побавните колеги кои пеш се движат низ ходниците. Столот е опремен со задна камера и сензори за близина од 360 степени.

Медиумскиот систем со екран осетлив на допир и вградените звучници овозможуваат различни функционалности, како лицето да е во автомобилот. Во потпирачите за раце се вградени пар фарови и трепкачки RGB LED диоди.

Столот има и вграден грејач на седиштата. Рамката на столот е обложена во металик боја, гумите доаѓаат со алуминиумски бандажи, додека логото на компанијата е извезено на потпирачот за глава. Сè е како во вистински електричен автомобил. Недостасува само безбедносниот појас.