Волшебно прашање кое треба да го поставите на интервју за работа и сигурно ќе ве одберат

114

Прашањата за интервју за работа што кандидатот му ги поставува на регрутерот се исклучително важни! Една жена сподели на својот TikTok прашање кое треба да го постави на интервјуата за работа, за кое тврди дека секогаш ја обезбедува работата. Видеото брзо стана вирално, со повеќе од 51.000 прегледи, пишува Women in Adria.

Волшебното прашање
Иако постојат голем број совети и трикови за интервју за работа кои можат да му помогнат на кандидатот да ја обезбеди улогата. Интернетот е полн со совети и трикови, а сите се согласуваат во едно: нема кратенки! Со други зборови, исклучително е важно да ја завршите вашата „домашна задача“ и да се подготвите со проучување на сè што можете за работата и компанијата во која аплицирате. Сепак, некои прашања сигурно имаат малку „магија“ во себе и резонираат во умот на регрутер поинаку од другите. Кетрин Локхарт од Тексас има едно од овие. Таа тврди дека тоа никогаш не ја разочарало.

Ова прашање, објаснува Кетрин, треба да се постави на самиот крај од интервјуто. Кога регрутерот ќе праша: „Имате ли нешто друго што би сакале да нè прашате?“. Одговорете „да“ и потоа поставете прашање.

„Како изгледа извонредноста во оваа улога?

„Ова прашање му дава шанса на регрутерот да објасни малку повеќе за секојдневните функции на улогата, но исто така му дава до знаење дека сериозно сакате да ги исполните и да ги надминете нивните очекувања“, објаснува тој.