Вработените во Ford ќе работат од дома до јуни следната година

15

Вработените во фабриката Ford Motors ќе работат од дома до јуни следната година, соопшти една од најголемите автомобилски компании во САД.

Тие веќе работат од дома од март годинава, кога пандемијата силни се прошири во светот.

Станува збор за околу 32.000 вработени кои извршуваат административни работи.

Фото: Freepik