Wall Street во плус по договорот за Брегзит

28

Американските индекси последната трговија пред Божиќ ја извршија во позитивен ритам, за што е заслужен договорот за Брегзит, пишува SEEbiz.

Dow Jones порасна за 70,04 бодови или 0,23%, S&P 500 доби 13,05 бодови или 0,35%, а Nasdaq за 33,62 бодови или 0,26%.

Акциите на Alibaba паднале за 13,3% повеста дека Кина започна истрага против компанијата.

Фото: Freepik