WallStreetBets започнува крипто подсекција

9

WallStreetBets (WSB), форумот на Reddit, чии членови го координираа притискањето на акциите на GameStop (GME) „до месечината“, создава посебен субредит само за крипто дискусии.

Според пораката од средата, корисникот bawse1 вели: „Тоа е истата заедница, истиот формат, истите работи што ги сакате во wallstreetbets, управувани од исти луѓе“.

Форумот WSB го започна лудилото на GameStop на почетокот на оваа година. Нејзините членови, кои сега бројат скоро 11 милиони, користеа мемиња и FOMO за да ги поттикнат своите врсници да купат што е можно повеќе GME. Цената на акциите, која беше под 20 долари на почетокот на годината, достигна дури 400 долари за еден месец, бидејќи аматерските трговци ги победија кратките позиции на хеџ фондови.

Новата подсекција, наречена WallStreetBetsCrypto, веќе има 14.000 членови. Иако беше официјално објавена на 25 јануари 2018 година, дискусиите датираат едвај од минатата недела. Водечките разговори вклучуваат забрана за Кина, залог на Солана и кратка позиција на Western Union.