Замислете свет без омраза

64

imagine

Каков би бил светот денес доколку се уште би биле живи д-р Мартин Лутер Кинг, Ана Франк, Метју Шепард, Јицак Рабин…?

Интернационалната невладина организација The Anti-Defamation League (ADL), поборник против антисемитизмот и сите форми на нетолеранција и омраза, по повод 100 години од своето постоење ја сними оваа реклама со прекрасна порака, пропратена со звуците на Imagine од Џон Ленон.