Започна одбројувањето до почетокот на саемот Аутомеханика Истанбул: Место за состаноци на меѓународни професионалци од автомобилската индустрија

23

Водечкиот саемски бренд во областа на автомобилската индустрија, најголемиот меѓународен регионален саем  – Automechanika Istanbul ќе се одржи од 02 до 5 јуни 2022 година во Истанбул TUYAP саемски и конгресен центар. Подготовките за саемот се во полн ек, чиј коорганизатор ќе биде Messe Frankfurt Istanbul и Hannover Messe Turkey.

 

Покрај најновите изложени производи и услуги, Automechanika Istanbul обезбедува идеална средина за професионална размена на информации за технолошкиот развој и трендовите во индустријата за водечката автомобилска индустрија во турскиот извоз. Излагачите сè уште се пријавуваат за претстојната Automechanika Istanbul 2022, на која ќе се претстават изложувачи од над 24 земји, а учеството веќе го потврдија 6 национални павилјони.

Меѓу новите излагачи кои ќе учествуваат на саемот Automechanika Istanbul 2022 се врвни светски компании како Renault и Peugeot.

Automechanika Istanbul 2022 опфаќа широк спектар на категории на автомобилски производи и се фокусира главно на иднината на мобилноста и логистичките технологии каде што специјални настани, натпревари, работилници и уште поважно, илјадници меѓународни автомобилски професионалци се собираат на лични состаноци. Академијата Automechanika ќе биде во центарот на вниманието на сите теми и придружни настани за време на саемот со помош на стручни говорници, семинари и презентации за технологии за е-мобилност.

Последниот број во ноември ги надмина очекувањата

Последното издание на Automechanika Istanbul се одржа во ноември 2021 година и постигна многу успешни резултати, и покрај условите на пандемијата и ограничувањата за патување. Вкупно 652 излагачи ја искористија можноста да се претстават пред 32.758 физички присутни посетители и 27.876 дигитални посетители минатиот ноември, кога Automechanika Istanbul уште еднаш ја докажа својата незаменлива важност за индустријата.

Комплементарната дигитална платформа има за цел да ги максимизира придобивките од физичкото одржување на саемот

На сите излагачи кои ќе бидат физички присутни на Automechanika Istanbul 2022 им е понуден нов дигитален пакет на услуги, каде што ќе можат детално да ги претстават сите свои производи, да допрат до потенцијални клиенти и да добијат предност во однос на конкурентите преку организирање B2B состаноци со нивната целна група. Овој дигитален пакет им овозможува на изложувачите да привлечат повеќе посетители на нивните штандови со појавување на врвот на пребарувањата на изложувачите, конференциите и сите медиумски настани.

Апликациите за посетители се уште сè отворени!

Сите професионални посетители кои се заинтересирани да присуствуваат на Automechanika Istanbul 2022, што ќе се одржи од 2 до 5 јуни во Истанбулскиот саемски и конгресен центар TUYAP, можат да се регистрираат онлајн преку официјалната веб-страница на Automechanika Istanbul и да ги добијат своите билети по е-пошта.

За време на саемот Аутомеханика Истанбул за сите учесници ќе бидат спроведени нови хигиенски мерки. Министерството за трговија објави нова серија прописи, според кои учесниците повеќе нема да бидат обврзани да го покажуваат својот сертификат за Ковид-19 или статусот на вакцина при влез на саемот. Сè уште се препорачува употреба на маски за лице во затворени простории, доколку за време на саемот не може да се одржи растојанието помеѓу учесниците.

За повеќе информации, посетете ја: www.automechanika.com.tr

Партнери и соработници

AASA – Automotive Aftersales Supplies Association, APRA – Automotive Parts Remanufacturers Association, AKUDER – Automotive Battery and Recycles Association, ASA – Automotive Service Equipment Manufacturers and Importers Association (Germany), AUS Turkey – Intelligent Transport Systems Association, BEM – German E-Mobility Association, EGEA – European Garage Equipment Association (Belgium), FIGIEFA – Federation of Automotive Aftermarket Distributors, HDMA – Heavy Duty Manufacturers Association, Turkish Composites Manufacturers Association, MEMA – Motor Equipment Manufacturers Association, OAC – Overseas Automotive Council, OIB – Automotive Industry Exporters’ Association, OSS – Turkish Automotive Aftermarket Association, OTAM – Automotive Technologies Research and Development Center, TAYSAD – Automotive Suppliers Association of Turkey, TEHAD – Turkish Electrical and Hybrid Vehicle Association, Italian Chamber of Commerce in Turkey, ITO – Istanbul Chamber of Commerce, TOBFED

– Turkish Car Care Associations Federation, ZDK – German Federation for Motor Trades and Repairs, KOSGEB – Small and Medium Enterprises Development Organization of Turkey, IBIS – International Bodyshop Industry Symposium