“Зелен“ ѕид од над 97.000 растенија на катна гаража во Велика Британија

10

zelen zid garaza 1

Дизајнерското студио One world design го дизајнираше “зелениот“ паркинг во британскиот град Ворвик, пишува  Architects journal.co.uk.

zelen zid garaza 2

Катната гаража располага со 446 слободни места, а клучно во дизајнот е огромниот зелен ѕид сочинет од над 97.000 растенија.

zelen zid garaza 3

Паркингот е изграден од префабрикувана челична рамка и е изграден за само шест недели.

zelen zid garaza 4