Земи кредит, зграпчи награда – нова наградна игра на Тиго Фајнанс

6

Со секој одобрен и исплатен кредит од финансиското друштво Тиго Фајнанс до можност за 10 атрактивни награди, меѓу кои и најновиот iPhone 12.

Во периодот од 03.06 до 31.07.2021 година, со секој одобрен и исплатен кредит, клиентите на финансиското друштво Тиго Фајнанс учествуваат во новата наградна игра Земи кредит, зграпчи награда и стануваат потенцијални добитници на една од десетте вредни награди.

Еден iPhone 12, два лаптоп компјутери, три електрични тротинети и четири смарт часовници се атрактивните награди кои ги чекаат своите сопственици. Право на учество имаат сите нови и повторни клиенти, кои во периодот додека трае наградната игра, ќе аплицираат за кредит и на кои ќе им биде одобрена исплата на посакуваниот износ. Секој износ од 3.000 денари од вкупниот износ на кредитот претставува “1 купон“, па така, клиентот во наградната игра учествува со онолку купони колку што се соодветни на износот на кредитот кој му е одобрен и исплатен. На пример, доколку клиентот подигне износ од 9.000 денари, во наградната игра учествува со три купони, односно, има три пати поголеми шанси за освојување на награда.

Извлекувањето на добитниците ќе се изврши на 04.08.2021 година и ќе биде емитувано во живо на Фејсбук страницата на Тиго.

Паралелно со наградната игра, Тиго нуди уникатна понуда на пазарот која им овозможува на клиентите да го земат својот прв Тиго кредит со еднократна и навремена отплата до 30 дена бесплатно, т.е без камата, без трошоци или провизии, односно колку клиентот ќе земе, толку ќе има обврска и да врати. Оттука, првиот Тиго кредит освен што е бесплатен, обезбедува и потенцијална можност за добивка на некоја од вредните награди во рамките на наградната игра Земи кредит, зграпчи награда.