Жито отвори трет маркет во Кочани

60

z2

Компанијата Жито Маркети го отвори својот нов супер маркет, трет по ред, во Кочани. Маркетот се наоѓа на самиот влез од градот, на ул. Павлина Вељанова бр. 11 и се простира на површина од 225 м2, а поседува и магацин од 100 м2 и свој паркинг. Во овој малопродажен објект што спаѓа во групата на супер маркети, работи екипа од 10 луѓе на две наплатни каси.

„Самиот податок дека ова е трет маркет во Кочани, доволно говори за вниманието кое го посветуваме да бидеме што позастапени во Источна Македонија, каде од една страна граѓаните на Кочани ќе имаат можност да пазаруваат производи со врвен квалитет и достапни цени, а од друга страна неколку граѓани на општина Кочани добија можност да го остварат своето прво вработување токму во нашиот маркет, на што особено сме горди“, изјави Далибор Ѓошевски, генерален директор на Жито Маркети.

z1

На денот на отворањето на супер маркетот, за присутните имаше голем број подароци, промоции и попусти, а оние кои ја имаа Жито лојална картичка Навика да добивам повеќе, искористија и дополнителни бенефиции.

Работно време на маркетот ќе биде седум дена во неделата, од понеделник до сабота од 07.00 часот до 21.00 часот, додека во недела, маркетот ќе работи од 08.00 часот до 14.00 часот.